Upside Down - Tasnim Hafidz

Thursday, September 06, 2018

Upside Down

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hello hello hello guys!

Lamanya rasa tak share something dengan korang semua. So hari ni I nak share yang I dah mula bekerja start 1st August yang lepas. I dapat kerja kat Aeon Bukit Indah as a cashier, hahahaha. Saja je try minta jawatan tu sebab I suka betul dengan duit-duit ni, hehehe. And bila dah kerja, baru kau sedar yang sebenarnya bukan pasal duit je kena fikir, tapi kena deal dengan perangai-perangai customer. Damn, I dah lah loser sikit bab kena deal dengan customer. Stress juga kadang-kadang.

SGT (smile, greet, thank you) ni memang wajib bila layan customer, tapi selalu kalau dah que panjang, buat kerja tu memang serius je lah. Nak habis cepat kan. Tapi takda lah tak senyum langsung, tak say thank you. Selalunya greet je lah terlepas. Nak cepat terus tanya member card ada tak, hahahaha. 

Credit photo: Catherine Vibert
Eh rasa  nak cerita benda lain tadi. Ok lah start kerja awal-awal dulu masuk pukul 9 balik pukul 6. Dah lama sikit masuk pukul 10. Gerak dari rumah kena sejam awal sebab I jenis yang tak suka lambat. Awal-awal life I memang upside down lah, Sebab nak cope dengan jadual baru. Bila dah start OT lagi lah terus takda life. Keluar 10am balik 11pm. Balik makan lepas tu terus tidur. Tak ada masa nak tengok tv nak bergembira. Dengan kawan-kawan lagi lah. Dah sebulan tak jumpa langsung. Last jumpa masa majlis Pyka. Kecuali Linda, dia setia datang melawat I kat kedai.

Overall, walaupun penat, sakit belakang sakit kaki kadang-kadang, I suka je kerja I. Well baru nak cari pengalaman. Umur dah suku abad tapi pengalaman kerja tak ada. Doa-doa lah I dapat kerja dengan baik and kumpul pengalaman banyak-banyak. CUkup setahun, tengok lah nak cari kerja lain ke tak. Ini pun belum tentu I bertahan sampai setahun, haha. Yelah kita cuma merancang tapi Dia yang menentukan.

Semoga I terus gembira dengan kerja I. Thanks for reading guys.

Yang bercuti hari ni,
Tasnim








1 comment:

  1. it's good that you love what you're doing. followed you here hehe #74

    ReplyDelete