February 2011 - Tasnim Hafidz

Sunday, February 27, 2011

terima kasih

February 27, 2011 4
terima kasih
assalamualaikum semua =)
senyum lebar kau malam ni ye tasnim , menang ekor ke ? haha , choii ! tak main lah nombor-nombor ni . hehe , tak ada lah . saje nak senyum pun tak boleh ke ? apa lah korang ni . malam ini aku sedikit gembira kerana followers aku sudah mencecah ke angka 21 . walaweh , baru 21 ke . itu pun nak happy ke ? hoho , mestilah mau happy . ingat senang ke orang nak follow blog kite ni . okey lah dah ada 21 , dari sifar. kan kan kan ? *sambil menghangguk kepala. terima kasih lah kepada semua followers aku , huhu . macam apa aje kan , haha 


baiklah , kita sambung kembali . sejak petang semalam hinggalah ke malam ini kan , kat taman aku ni ada buat function . wow ! meletup gitu . ada dangdut . goyang jangan tak goyang nyahh , haha . setahu aku ada pertandingan karaoke aje tapi tak sangka pula semeriah bergini , ada khemah and pentas pebagai , hehe . meriah mak tengok tadi . siap jemput artis seberang . tapi dangdut punya lah , haha . ohh , sangatlah meriah . tak sangka mak , haha . okey , aku dah ngantuk . nak tidur dulu . selamat malam semua . assalamualikum~~

Tuesday, February 22, 2011

buat cik anggun

February 22, 2011 1
buat cik anggun
hello semua ! haha , setelah sekian lama saya tak menaip , hari ini saya tergerak untuk membuat entri untuk cik anggun . korang boleh lah view blog beliau : asyilotecelup . kalau tak pun korang leh view facebook dia Asyilahhf Blossom . dia memang anggun lah , haha . comel jek . cik anggun ni ada tolong mempopularkan saya  yang tak popular ni kat blog dia . maka saya pun hendak balas balik , lalu saya turut mempopularkan dia yang anggun ni di blog saya . tolong menolong amalam mulia kan . kan kan kan ? jadi kita kene lah tolong menolong antara satu sama lain , hehe . dia ni rajin juga comment kat blog saya . ini bermakna ada lah jugak insan yang sudi mengview blog saya yang tak femes ni , haha . okey lah , itu saja dari saya pada malam ini . selamat malam semua ! 

Sunday, February 20, 2011

February 20, 2011 9

Saturday, February 12, 2011

mai mai , jangan tak mai !

February 12, 2011 1
mai mai , jangan tak mai !
mai mai ! singgah singgah ! jangan tak singgah ! nasi ayam ada , laksa ada , mee kari , mee rebus . kopok lekor ! cucuq pun ada . mai singgah mai ! cepat cepat !
( dengan lantang dan tanpa dengung aku menjerit )

awat jerit malam - malam ni tasnim ? hang meroyan kah ? haha , tak ada lah . aku tak meroyan  pun , tapi aku nak habaq kat hangpa semua yang baca blog aku nih . hangpa pernah dengar dak orang dok laung ayat macam kat atas tu ? selalu dengaq kat pasar malam  kan . tapi malam ni aku nak hangpa dengar dan baca kat blog aku ni , hehe . ( memang baca aje kot , macam ada yang dengar ) wakakaka :D

ehem , sebenarnya aku nak promote gerai mak aku , haha . tempat aku bekerja mencari duit sekarang . GERAI MAHYAH . ada yang tau tak ? sapa yang dok kat area - area utm ni tau lah kot . mak aku jual makan petang - petang je . macam yang aku dok jerit kat ataih tadi lah . yang penting sekali , cucur udang :D hoho , sedap loh , tak tipu . cicah dengan kuah kacang . aiyoo , mesti nak lagi lah lepas ni . haha 

tak salah kan aku nak promote ? kat blog aku , tak apa lah kan , haha . kedainye kat Medan Selera Taman Sri Pulai . sapa rasa nak mai , mai lah . mak aku lagi suka . aku lagi lah terlebih - lebih suka , muahahaha . sebab dapat duit nanti . hahaha , niat yang tak baik . tak ada lah . malam ni saja lah aku nak promote kedai mak aku ni . sebagai idea untuk menghupdate blog , haha . okay , sampai sini dulu kot . nanti ada idea aku upadate lagi . tataa semua~~


Friday, February 11, 2011

baru saya tahu

February 11, 2011 2
baru saya tahu
hai semua ! (dengan nada gedik dan terlentok-lentok)
mak baru balik kerja ni nyahh . so masih dalam mood  penat lagi , haha . malam ni mak jadi gedik sekejap ye sebab tadi kat kedai mak baru aje nampak nyahh nyahh yang sopan gituh . lagi sopan dari mak yang comel nih , hehe . ops , jangan marah ya .

malam ni mak , eh aku nak cakap yang rupa - rupanya ada orang yang mengikuti perkembangan blog aku ni . sungguh ku tak sangka , bhahaha . baru aku tahu . ingatkan dia tak berminat nak baca blog blog ni  . almaklumlah , dia kan pemalas , hehe . kalau kau baca ni jangan marah yew . nanti banyak pulak kawah - kawah yang tak patot , haha . alamak , terpuji kau pulak , hehe . tak ada lah . aku gurau gurau aje tau .

erm , bukan aku nak cakap yang tak ada orang baca blog aku ni . ada kot . ada kan ? kan kan ? haha . aku bukanlah seperti blogger tegar yang rajin menghupdate blog tuh  . aku berbelog pun sebab suka suka :D kadang - kadang tu aku tak ada idea untuk update blog ni , so aku akan mendiamkan diri untuk seketika , haha . setakat ni aku ada 16 followers . okay lah tu kan , dari tak ada . kiranya ada jugak lah yang berminat membaca blog aku yang tak seberapa ni , hehe . terima kasih lah kepada semua yang sudi baca blog aku . terharu mak nyahh , haha . sampai bersinar - sinar mata mak nih , hehe

aku nak cakap tu aje kot . nanti kalau ada idea , aku update lagi ea . thanks semua . night ! tata~~

Thursday, February 10, 2011

dadali - di saat aku mencintaimu

February 10, 2011 0
dadali - di saat aku mencintaimu
hello - hello ! hai semua :)
dah tengok tajuk di atas ? ada sesape yang taw lagu ni tak ? kalau ada angkat tangan ! haha . sebenarnya tak ada kerja tu dok cari lirik lagu and sambil - sambil tu dok search jugak lah lagu - lagu apa yang sedap dijadikan halwa telinga , haha . aku suka lagu dadali ni . liriknya penuh makna , hehe .  

Dadali - Di Saat Aku Mencintaimu
mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

reff:
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku

repeat reff

semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta

repeat reff

aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta


haha . amacam ? best tak . syahdu aje dengar kan , haha .  aku suka lagu ni . mungkin sebab ada kene mengena lah juga . awak , napa awak tak faham - faham ? saya syg awak lah ! dah lah , awak ni memang tak faham bahasa melayu . malas nak terangkan , haha . nak share ni jep dengan korang semua . hope korang happy :D okey lah ,tidur dulu . tataa~~

Wednesday, February 09, 2011

aku suka membaca

February 09, 2011 0
aku suka membaca
hye hye ! selamat tengah hari semua :D
dah lama tak update blog , haha . agak sibuk serta ketiadaan idea untuk menulis di blog ni .
menulis ke menaip ? haha , fikir sendiri . aku hentam aje . asal korang faham . kan kan kan ?
semalam post entri pendek tu pun pasal rasa macam tak berbaloi pula kalau dah tunggu bagai nak rak benda alah ni loading tapi tak buat apa - apa . maka dengan itu , aku pun buatlah entri pendek  di tengah - tengah malam . opss , pagi dah . hehehe . hari ni and pada ketika ini aku tak tau pun nak cakap pasal apa tapi tu pun nak mengupdate blog ni , haha . 

aku suka membaca tapi tak reti nak menulis atau mengarang sesuatu cerita , hehehe . tak da kene mengena pun . aku suka membaca , so sape - sape  ada buat cerita bolehlah kasi tau sama saya . nanti saya baca punya awak punya celita , haha . korang bolehlah tinggal kan link korang kat comment . nanti aku datang punya . kalau tak sibuk lah and kalau bb ni tak sengal macam semalam . tidur semalam pun dengan rasa tak puas hati , haha . aku start minat membaca ni masa sekolah rendah kot . adalah beberapa buku cerita contohnya SIRI HADI dan SIRI 7 PENYIASAT . buku cerita budak - budak time tu .

masa dah naik sekolah menengah baru lah aku start bace novel . masa tu form 1 ke form 2 . tak ingatlah . dulu , mase sekolah rendah , member - member ada jugak yang bawa novel . haha , masa tu aku pandang novel sebelah mata aje . hambik kaw , masa sekolah menengah aku jadi ketagih nak bace novel sampai lah sekarang . ermm , sekarang dah kuarang sikit kot , hehe .

banyak faedah membaca ni . aku dapat banyak info - info menarik serta fakta - fakta tertentu . so , amatlah berbaloi kalau kita suka membaca . ada orang kata baca novel cinta ni tak bagus . tapi bagi aku tak . pandai - pandai lah kita control diri kita tu . tak yah lah ikot sangat . sekarang ni ada lah beberapa cerita yang diadaptasikan dari novel . macam cerita trilogi cinta . sape tengok cerita tu ? aku tengok . haha . berdasarkan novel karya Sharifah Abu Salem . best wooo :D haha . 

dah lah , banyak pula aku membebel tengah hari ni . nanati orang bosan pula nak baca . sampai sini aje lah dulu . nanti nanti kite story story lagi eh . tataa ~~

frust

February 09, 2011 0
frust
tension ! sengal betul lah bb ni . lembap pulak malam ni . dah buat aku frust menonggeng utk update blog . chitt , sengal lah ! malam ni entri pendek aje lah . lagi pun dah penat tunggu benda ni loading utk buat entri baru . dah lah dah lama tak update blog . habis berhabuk . penat mengemop tadi . ish , ko buat perangai ea bb . tak pe tak pe . siap ko nanti . aku merajuk ! haha , sengal tak ? memang sengal , hehe . dah lah , ngantok sangat dah ni . tidor dulu you guys . selamat pagi , haha . tataa ~~