Nak berniaga ke tidak? - Tasnim Hafidz

Saturday, April 12, 2014

Nak berniaga ke tidak?

Assalamualaikum

Hi

Siapa suka shopping online angkat tangan laju-laju! haha. saya suka shopping online ni. saya ada bagi tau kan dekat entry sebelum ni. shopping online ni best kalau urusan jual beli tu berjalan dengan lancar. 

lancar tu maksudnya, si penjual layan customer dengan servis sehabis baik yang mereka boleh dan customer pun takda lah menyusahkan si penjual tu sangat. yelah, penjual pun manusia juga. nak kena makan minum rehat tidur solat. semuanya lah yang manusia selalu buat. 

tapi. tapi kan. kadang-kadang ada je penjual yang macam tak serius. ok saya tengah bengang ni. saya nak beli skirt yang saya berkenan ni. saya punya berkenan tu sampai tahap bawak ke mimpi. so saya whatsapp lah seller ni. dia kata sebarang pertanyaan atau nak buat pembelian whatsapp lah dia. saya whatsapp lah pukul 11 pagi macam tu. saya tunggu dia reply. yelah dia manusia kan macam yang saya cakap tadi. mungkin lambat sikit. 

petang tu saya check whatsapp, dia tak reply reply. ok takpe, banyak org whatsapp dia kot nak order. tapi sampai ke sudah dia tak balas. ig dia pun tak update sangat. huaaa sedihnya saya. saya nak order skirt tu kenapa dia tak layan? orang lain saya baca kat komen ada yang dia layan je. boleh je. saya malas nak whatsapp banyak kali karang kata tak faham bahasa. saya pn tunggu lah sampai hari ni.

malam tadi minta tolong kawan orderkan lagi mana tau whatsapp saya dia terlepas pandang, sebab dia tengah online kan, tapi sama jugak. tak dibalas. tak tahu lah diorang ni nak meniaga ke tak sebab saya tunggu punya tunggu tak balas pun. orang lain pun meniaga juga. ada juga kerja lain tapi boleh je reply whatsapp saya. hmmm 

takpelah, bukan rezeki saya kot nak pakai skewrtttt tu. im so sad. sobsob. saya merajuk. beli kat orang lain dah. tapi, skirt tu lawa. saya berkenan. hmmm. buat ig seller tu, saya harap awak dapat memberikan servis yang telus selepas ini untuk customer awak yang lain. nak meniaga, meniaga betul betul. saya dah tawar hati. adiosss

yang sedih, saya


No comments:

Post a Comment