aku suka membaca - Tasnim Hafidz

Wednesday, February 09, 2011

aku suka membaca

hye hye ! selamat tengah hari semua :D
dah lama tak update blog , haha . agak sibuk serta ketiadaan idea untuk menulis di blog ni .
menulis ke menaip ? haha , fikir sendiri . aku hentam aje . asal korang faham . kan kan kan ?
semalam post entri pendek tu pun pasal rasa macam tak berbaloi pula kalau dah tunggu bagai nak rak benda alah ni loading tapi tak buat apa - apa . maka dengan itu , aku pun buatlah entri pendek  di tengah - tengah malam . opss , pagi dah . hehehe . hari ni and pada ketika ini aku tak tau pun nak cakap pasal apa tapi tu pun nak mengupdate blog ni , haha . 

aku suka membaca tapi tak reti nak menulis atau mengarang sesuatu cerita , hehehe . tak da kene mengena pun . aku suka membaca , so sape - sape  ada buat cerita bolehlah kasi tau sama saya . nanti saya baca punya awak punya celita , haha . korang bolehlah tinggal kan link korang kat comment . nanti aku datang punya . kalau tak sibuk lah and kalau bb ni tak sengal macam semalam . tidur semalam pun dengan rasa tak puas hati , haha . aku start minat membaca ni masa sekolah rendah kot . adalah beberapa buku cerita contohnya SIRI HADI dan SIRI 7 PENYIASAT . buku cerita budak - budak time tu .

masa dah naik sekolah menengah baru lah aku start bace novel . masa tu form 1 ke form 2 . tak ingatlah . dulu , mase sekolah rendah , member - member ada jugak yang bawa novel . haha , masa tu aku pandang novel sebelah mata aje . hambik kaw , masa sekolah menengah aku jadi ketagih nak bace novel sampai lah sekarang . ermm , sekarang dah kuarang sikit kot , hehe .

banyak faedah membaca ni . aku dapat banyak info - info menarik serta fakta - fakta tertentu . so , amatlah berbaloi kalau kita suka membaca . ada orang kata baca novel cinta ni tak bagus . tapi bagi aku tak . pandai - pandai lah kita control diri kita tu . tak yah lah ikot sangat . sekarang ni ada lah beberapa cerita yang diadaptasikan dari novel . macam cerita trilogi cinta . sape tengok cerita tu ? aku tengok . haha . berdasarkan novel karya Sharifah Abu Salem . best wooo :D haha . 

dah lah , banyak pula aku membebel tengah hari ni . nanati orang bosan pula nak baca . sampai sini aje lah dulu . nanti nanti kite story story lagi eh . tataa ~~

No comments:

Post a Comment