Ingat lagi awak kat saya - Tasnim Hafidz

Saturday, December 15, 2012

Ingat lagi awak kat saya

Assalamualaikum reader(s)!

peringatan : entri kali ini tentang sayang saya. kalau tak suka mohon tekan butang (X)

yeayyyyyyyyyyyyyyy! terujanya aku hari ni! ini semua sebab, setelah sebulan zam menyepi, last-last dia call jugak hari ni. alhamdulillah, ingat lagi dia kat aku. ingatkan aku ni sudah dilupakan.ialah dengan mesej tak berbalas, call tak dijawab. stress aku cuti sem yang lepas! *jadi hijau*

time cuti sem lah takda halangan nak call puas-puas ke tak pun mesej sampai lebam, tapi yang jadi sebaliknya. tiap-tiap hari dok belek-belek phone mana tau kalau-kalau ada mesej dari zam. tapi hampeh, satu pun takda. dia sakit. tu dia senyap sebulan ni.

aku pun tak harap lebih. just risau sebab tak tau khabar langsung. sekurang-kurangnya bagi lah satu dua mesej bagi tau khabar dia. then tadi, tetiba nampak phone bercahaya dan tertera nama 'Zam' di screen. magad! terkejut aku sebentar. dia bagi salam, aku jawab dengan excited nya! kuat nyah, mau pecah gegendang telinga dia. haha. lebih kurang sejam jugak berbual. tak boleh lama macam dulu-dulu dah. dia sakit. masih kat hospital. kesian dia. setiap minggu bapa kali ntah nak kena cuci darah. harap dia bertahan. 

so far, alhamdulillah. dia sihat sikit. tapi tak boleh jalan lagi. tak kuat. haiyaaa. kesian kat awak. tak tau nak tolong macam mana. kita jauh. kita cuma mampu berdoa agar awak cepat sembuh dan kembali sihat seperti biasa. 

itu saja dari aku buat masa ini. semoga zam cepat sembuh. boleh masuk minang kita nanti. awwww! double gedik gitu. hahah. jaga diri, jaga hati, jaga iman. Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment