Agak-agak lah ye - Tasnim Hafidz

Friday, November 02, 2012

Agak-agak lah ye

  Assalamualaikum dah salam sejahtera  


Korang pernah tak mengahadapi situasi macam ni

Situasi:
Di suatu kedai makan, sekumpulan student universiti lelaki dan perempuan datang duduk, order makan. kemudian mereka bercerita dan berbual-bual  macam nak bagitau semua orang sambil ketawa KUAT-KUAT. 


Oke itu situasinya. korang pernah kena tak? aku ni baru je tadi. ahh sebelum ni pun pernah je. dorang jugak lah. nak bercerita ke, berbual ke, itu perkara biasa lah. tapi kalau nak gelak kuat kuat kat kedai makan tu. agak agak lah ye abam abam akak akak oi. masalahnya, yang gelak kuat kuat tu yang perempuannya. Ya Allah, bak kata makcik yang ada dengan aku time tu, tu bukan bakal menantu, tu hantu. apa lah gelak kuat kuat. 

aku pun gelak kuat gak, tapi tengok keadaan lah. ni kat kedai makan gelak kuat macam tu, buat ganggu orang lain. cik nor nak potong cucur pun terganggu sampai salah buat. serius kuat. aku buat kerja pun terganggu weyh. rasa macam nak sound, tapi dapat sound dalam hati je. ni je lah kesempatan aku nak mencurahkan kat blog. 

please lah, jangan gelak kuat kuat kat kedai makan. tak senonoh. tak elok orang tengok. buat ganggu orang dan buat orang mengata je. macam aku ni. ehhh? peringatan untuk diri aku sendiri jugak dan orang lain.

salam sayang, Assalamualaikum  

2 comments:

  1. Betul tu , hahaha . Yana pun ada gelak jgk , tapi mmg kuat laa , sampai garpu pun bengkok ! ceh -.- *tipu je* hahaha!

    ReplyDelete
  2. hahaha... *alamak tergelak kuat.eh aku pun spesies gelak kuat,tp kalau kt public tu tidak ler.dlm bilik time gosip mmg ya lah.hahaha

    ReplyDelete